روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

تفاوت های تیرچه صنعتی و سنتی

یکی از مهم‌ترین تفاوت های تیرچه صنعتی و سنتی نوع اتصالی است که در ساخت تیرچه مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیش از پرداختن به تیرچه صنعتی لازم است مختصر توضیحی درباره تیرچه داده شود. تیرچه الوار چهار تراشی از جنس بتن و فولاد است؛ که در کف یا سقف به کار می‌رود.

تیرچه صنعتی چیست؟

تیرچه صنعتی یکی از انواع تیرچه‌ها است که به روش جوش نقطه‌ای ساخته می شود. این نوع تیرچه سازه‌ای مثلثی و گاهی چهار وجهی و بدون انحنا هستند. تیرچه صنعتی به عنوان ستون در ساخت‌وساز، و چوب‌بست سقف به منظور استحکام مورد استفاده قرار می گیرد. جنس تیرچه‌های صنعتی از فولاد یا بتن است. کاربرد تیرچه صنعتی در سقف ساختمان به این صورت است که بلوک‌ها به عنوان یک قالب بتنی روی تیرچه قرار می‌گیرند و در نهایت شکلی T مانند را به وجود می‌آورند.
تیرچه صنعتی یک سازه‌ سه یا چهار وجهی است که انحنا ندارد و به وسیله‌ لولا اجزای آن به یکدیگر متصل می‌شوند. این نوع تیرچه به روش جوش نقطه‌ای خرپایی شکل می‌گیرد که همین نوع اتصال باعث ایجاد مزیت در استفاده از تیرچه صنعتی می‌شود. در واقع مهم‌ترین بخش یک سقف تیرچه بلوک، تیرچه‌های سقف است. تیرچه‌ها به دو روش صنعتی و سنتی تولید می‌شوند که در ادامه مقاله به برخی از تفاوت های تیرچه صنعتی و سنتی یا دستی اشاره می کنیم.

تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچه‌های دستی

1. در تیرچه‌های سنتی یا دستی برای اتصال از روش جوش قوس الکتریکی استفاده می‌شود. در این روش به دلیل اینکه کربن موجود در آرماتورها به سطح می‌آید، تیرچه بسیار شکننده می‌شود. در تیرچه‌ صنعتی این مشکل حل شده است. بدین صورت که در آنها برای اتصال از سیستم جوش نقطه‌ای استفاده می کنند. در این صورت دیگر شاهد شکنندگی در تیرچه‌ها نیستیم. این مسأله یکی از مهم ترین تفاوت های تیرچه صنعتی با سنتی است.
2. به طور حتم هر کاری که دستی انجام شود، از سرعت کمتری برخوردار است. تولید تیرچه به روش دستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته این نکته هم فراموش نشود که سرعت تولید در تیرچه‌ صنعتی به عواملی چون نوع دستگاه بستگی دارد.
3. در تیرچه‌های دستی به دلیل اینکه تولید توسط انسان صورت می‌گیرد، تولید محصول با بروز خطاهایی انجام می شود. اما در تیرچه‌ صنعتی به دلیل اینکه تمام پروسه تولید به صورت مکانیزه بوده و با ماشین انجام می شود، این خطاها رخ نمی‌دهد.
4. تیرچه‌ صنعتی نسبت به نمونه‌های سنتی، وزن کمتر و قیمت پایین‌تری دارد.
5. در تیرچه‌های صنعتی در تمام مراحل تولید کنترل کیفیت انجام می‌شود.

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های تیرچه صنعتی و سنتی نوع اتصالی است که در ساخت تیرچه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتصال تیرچه صنعتی از طریق روش جوش نقطه‌ای است که موجب کاهش شکستگی در این تیرچه می‌شود. ولی در تیرچه سنتی روش جوش قوس الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دلیل کربن موجود در آرماتورها تیرچه شکننده می‌شود. تفاوت دیگر تیرچه سنتی با صنعتی این است که استفاده از تیرچه صنعتی به دلیل سبک بودن آن باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود، چرا که مصرف بتن تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و در نهایت موجب کاهش هزینه‌های اجرای ساختمان می‌شود.

زیگزاگ‌ها در تیرچه سنتی اگر دچار نامتقارنی شوند، با جدا شدن عضو قطری برشی از میلگرد بالایی اتصال با بال فوقانی قطع می‌شود و تیرچه دیگر توانایی باربری و تحمل بار را از دست می‌دهد. ولی در تیرچه صنعتی اگر این اتفاق بیفتد اتصال با بال فوقانی حفظ شده و تیرچه می‌تواند بار وارده را هم چنان تحمل کند.

از دیگر تفاوت‌های تیرچه صنعتی و سنتی ایجاد پیوستگی است. در تیرچه‌های سنتی اگر بخواهند به طول تیرچه اضافه کنند باید باقیمانده زیگزاگ‌ها را با جوش سر به سر به یکدیگر متصل کنید و همین امر موجب عدم پیوستگی در طول تیرچه می‌شود. ولی در تیرچه صنعتی با استفاده از میلگرد کلاف عرضی می‌توان پیوستگی را در هر طول و اندازه‌ای حفظ کرد. علاوه بر این در تیرچه صنعتی شاهد کاهش میلگرد مصرفی نیز هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تیرچه‌ صنعتی و بهره‌مندی از خدمات مرتبط با متخصصان ما در مجموعه مدیران فولاد آذر در تماس باشید.
امتیاز دهید

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *