یکی از مهمترین تفاوت های تیرچه صنعتی و سنتی نوع اتصالی است که در ساخت تیرچه مورد استفاده قرار میگیرد. پیش از پرداختن به تیرچه صنعتی لازم است مختصر توضیحی درباره تیرچه داده شود. تیرچه الوار چهار تراشی از جنس بتن و فولاد است؛ که در کف یا سقف به کار میرود.
تیرچه صنعتی چیست؟
تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچههای دستی
یکی از مهمترین تفاوتهای تیرچه صنعتی و سنتی نوع اتصالی است که در ساخت تیرچه مورد استفاده قرار میگیرد. اتصال تیرچه صنعتی از طریق روش جوش نقطهای است که موجب کاهش شکستگی در این تیرچه میشود. ولی در تیرچه سنتی روش جوش قوس الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد که به دلیل کربن موجود در آرماتورها تیرچه شکننده میشود. تفاوت دیگر تیرچه سنتی با صنعتی این است که استفاده از تیرچه صنعتی به دلیل سبک بودن آن باعث صرفه جویی در هزینهها میشود، چرا که مصرف بتن تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند و در نهایت موجب کاهش هزینههای اجرای ساختمان میشود.
زیگزاگها در تیرچه سنتی اگر دچار نامتقارنی شوند، با جدا شدن عضو قطری برشی از میلگرد بالایی اتصال با بال فوقانی قطع میشود و تیرچه دیگر توانایی باربری و تحمل بار را از دست میدهد. ولی در تیرچه صنعتی اگر این اتفاق بیفتد اتصال با بال فوقانی حفظ شده و تیرچه میتواند بار وارده را هم چنان تحمل کند.
از دیگر تفاوتهای تیرچه صنعتی و سنتی ایجاد پیوستگی است. در تیرچههای سنتی اگر بخواهند به طول تیرچه اضافه کنند باید باقیمانده زیگزاگها را با جوش سر به سر به یکدیگر متصل کنید و همین امر موجب عدم پیوستگی در طول تیرچه میشود. ولی در تیرچه صنعتی با استفاده از میلگرد کلاف عرضی میتوان پیوستگی را در هر طول و اندازهای حفظ کرد. علاوه بر این در تیرچه صنعتی شاهد کاهش میلگرد مصرفی نیز هستیم.